UN NOU EFECT ADVERS AL VACCINURILOR ANTI-COVID-19

Potrivit Reuters, un număr mare de tineri au prezentat un nou efect advers al serurilor provenite de la Pfizer/BioNTech și Moderna.

Centrul de Prevenire și Control al Bolilor din SUA (CDC) a investigat cazurile de miocardită sau de pericardită.

Întrucât aceste efecte adverse au apărut după administrarea rapelului, cercetătorii au tras concluzia că există o legătură între acestea.

Cel mai afectat grup de vârstă este cel între 12 și 24 de ani. Peste jumătate din cazurile totale, 80% dintre persoanele afectate fiind de sex masculin.

Foarte puțini dintre aceștia au nevoie de îngrijiri medicale sau să se interneze, totuși CDC analizează riscurile acestor afecțiuni.

Aproximativ 130 de milioane de americani s-au vaccinat cu serurile provenite de la Pfizer/BioNTech și Moderna. Inflamațiile au apărut, în general, în prima săptămână de după rapelurile.

CDC va continua să investigheze riscurile de miocardită și pericardită consecutive administrării celor două vaccinuri. În 9 iulie, autoritatea de reglementare din Uniunea Europeană a recomandat ca miocardita și pericardita să fie incluse ca efecte secundare. în prospectele vaccinurilor împotriva COVID-19 produse de Pfizer și Moderna împreună cu un avertisment pentru lucrătorii din domeniul sănătății și persoanele care primesc vaccinurile.

OMRON Complete – Monitor de tensiune arterială și electrocardiogramă

Cumpără acum

HeartGuide – Măsurători ale tensiunii arteriale oricând, oriunde.

Cumpără acum